وزارت علوم -
دوشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۸ ساعت 12:33

1
1
گزیده اخبار و رویدادها - اخبار وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري
1398/11/06 - 1398/11/07
اخبار وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری
وزارت علوم
دانشجو
1398/11/07
11:03
> ابلاغیه دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی به روسای دانشگاه ها و مراکز آموزشی از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ارسال شد .
ارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو ، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ، در این ابلاغیه که از سوی معاون فرهنگی و اجتماعی ابلاغ شده ، آمده است : باعنایت به در پیش بودن چهل و یکمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و ایام ا
دهه مبارک فجر و لزوم برنامه ریزی جهت تبیین آرمان ها ، اهداف و دستاورد های انقلاب اسلامی و با توجه به اینکه کمیته دانشگاهیان ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامی ، شعار محوری دهه فجر امسال را «دانشگاه اسلامی ، جهاد علمی ، امیدآفرینی» تعیین نموده است ، خواهشمند است ضمن طرح بحث در شورای فرهنگی دانشگاه ، نکات زیر جهت بهره برداری و اقدام در دستور کار قرار گیرد : انجام فعالیت هایی با محوریت شهدای استاد و دانشجوی انقلاب و مدافع حرم به ویژه شهید سردار حاج قاسم سلیمانی . زمینه سازی برای مشارکت حداکثری دانشگاهیان در انتخابات مجلس شورای اسلامی بهره گیری از شیوه های مختلف فرهنگی و تبلیغی در جهت بانشاط سازی مراسم ایام الله دهه مبارک فجر به ویژه مراسم دوازدهم و بیست و دوم بهمن ماه برگزاری کرسی های آزاداندیشی با هدف تقویت سطح تحلیل ، تعمیق فکری ، تبیین فرصت ها و تهدیدها تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ابلاغی مقام معظم رهبری حمایت از تشکل ها و مجموعه های دانشجویی و انجمن های علمی گروه های علوم انسانی با تنوع سلایق با هدف مشارکت حداکثری در برگزاری برنامه ها فضاسازی مناسب محیطی دانشگاه و خوابگاهها اجرای برنامه بانگ تکبیر در خوابگاه های دانشجویی برگزاری مسابقه کتابخوانی از کتب مرتبط با حضرت امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی برگزاری شب شعر با موضوعات ادبی و حماسی دهه فجر اکران فیلم های انقلابی در دانشگاه و خوابگاه ها و پخش کلیپ های مرتبط با انقلاب و سرود های انقلابی در گروه های دانشجویی در شبکه های اجتماعی استفاده از ابزار هنری مانند گروه های تئاتر خیابانی ، نمایشگاه عکس و گالری نقاشی و برپایی نمایشگاه های کتاب در فضای دانشگاه برگزاری اردو های جهادی به مناطق محروم جهت خدمت رسانی به مناطق محروم برگزاری نمایشگاه های فرهنگی ، هنری با موضوع انقلاب اسلامی خاطره گویی در مورد انقلاب اسلامی با بهره گیری از اساتید فعال در انقلاب یا شخصیت های انقلابی برگزاری نشست های تخصصی در دانشگاه ها با موضوع انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) حمایت از انتشار نشریات دانشجویی با موضوع دهه فجر و انقلاب اسلامی دیدار با خانواده شهدا ، ادای احترام به مقام شهدا و غبارروبی از مزار شهدا بازدید از موزه عبرت و باغ موزه دفاع مقدس برای دانشگاه های استان تهران اطلاع رسانی برگزاری مسابقه ملی کتابخوانی از کتاب «آینده انقلاب اسلامی ایران» اثر استاد شهید مطهری برای اساتید و دانشجویان در قالب اپلیکیشن جامع شهید مطهری (portal motahari ir)
1
گزیده اخبار و رویدادها - اخبار وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري
1398/11/06 - 1398/11/07
اخبار وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری
وزارت علوم
خبرگزاری ربیع
1398/11/06
16:32
> نتایج پژوهش های انجام شده در دانشگاه حکیم سبزواری ، نشان داد که میزان غلظت جیوه در ماهی های پرمصرف شمال پایین تر از استانداردهای بین المللی است و هیچ خطری برای سلامت انسان ندارد .
> به گزارش پایگاه خبری ربیع ، به نقل از ایسنا ، دکترملوندی ، عضو هیات علمی این دانشگاه که به انجام پژوهش فوق پرداخته ، با اشاره به اهمیت سلامت ماهی ها برای مصرف کنندگان ، بویژه افراد حساس (کودکان و زنان باردار) ، گفت : در این پژوهش که مورد حمایت معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری است ، میزان غلظت عنصر سمی جیوه در بافت ماهی های پرمصرف شمال همچون سفید ، کفال طلایی ، کفال پوزه باریک ، کپور معمولی ، شگ ماهی ، سوف معمولی و اردک ماهی در طول سواحل جنوبی دریای خزر بررسی و میزان مجاز مصرف این ماهی ها و ارزیابی خطرات بالقوه مصرف این ماهی ها برای انسان مورد بررسی قرار گرفت . وی افزود : پس از بررسی شاخص های سلامتی مشخص شد مصرف ماهی های شمال به دلیل غلظت پایین عنصر سمی در آن ها آسیب زا نبوده و خطری برای مصرف کنندگان وجود ندارد
عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه در بین اقلام موجود در سبد غذایی ، ماهی ها نقش ویژه ای دارند ، اظهار کرد : مصرف ماهی به دلیل وجود امگا 3 ویتامین هایی از قبیل D ، B 12و نقش آن در بهبود بیماری ها توصیه شده است ، اما در مقابل به دلیل اینکه یکی از راه های اصلی ورود برخی از عناصر سمی به بدن ، مصرف ماهی است ، مصرف گونه های آلوده توصیه نمی شود . وی ادامه داد : با توجه به اهمیت سلامت انسان ، لازم است تا خطرهای احتمالی آلاینده ها از طریق مصرف ماهی به طور علمی و جامع مورد ارزیابی قرار گیرد طبق اعلام روابط عمومی وزارت علوم ، ملوندی یادآورشد : بخشی از نتایج حاصل از این پژوهش در مجله معتبر Marine Pollution Bulletin از انتشارات ELSEVIER با رتبه Q 1 چاپ شده است و دو مقاله علمی پژوهشی و دو مقاله ISI نیز در مجلات معتبر بین المللی تحت داوری است
1
گزیده اخبار و رویدادها - اخبار وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري
1398/11/06 - 1398/11/07
اخبار وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری
وزارت علوم
ایسنا
1398/11/06
14:45
> نتایج پژوهش های انجام شده در دانشگاه حکیم سبزواری ، نشان داد که میزان غلظت جیوه در ماهی های پرمصرف شمال پایین تر از استانداردهای بین المللی است و هیچ خطری برای سلامت انسان ندارد .
> به گزارش ایسنا ، دکترملوندی ، عضو هیات علمی این دانشگاه که به انجام پژوهش فوق پرداخته ، با اشاره به اهمیت سلامت ماهی ها برای مصرف کنندگان ، بویژه افراد حساس (کودکان و زنان باردار) ، گفت : در این پژوهش که مورد حمایت معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری است ، میزان غلظت عنصر سمی جیوه در بافت ماهی های پرمصرف شمال همچون سفید ، کفال طلایی ، کفال پوزه باریک ، کپور معمولی ، شگ ماهی ، سوف معمولی و اردک ماهی در طول سواحل جنوبی دریای خزر بررسی و میزان مجاز مصرف این ماهی ها و ارزیابی خطرات بالقوه مصرف این ماهی ها برای انسان مورد بررسی قرار گرفت . وی افزود : پس از بررسی شاخص های سلامتی مشخص شد مصرف ماهی های شمال به دلیل غلظت پایین عنصر سمی در آن ها آسیب زا نبوده و خطری برای مصرف کنندگان وجود ندارد
عضو هیئت علمی گروه محیط زیست دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه در بین اقلام موجود در سبد غذایی ، ماهی ها نقش ویژه ای دارند ، اظهار کرد : مصرف ماهی به دلیل وجود امگا 3 ویتامین هایی از قبیل D ، B 12و نقش آن در بهبود بیماری ها توصیه شده است ، اما در مقابل به دلیل اینکه یکی از راه های اصلی ورود برخی از عناصر سمی به بدن ، مصرف ماهی است ، مصرف گونه های آلوده توصیه نمی شود . وی ادامه داد : با توجه به اهمیت سلامت انسان ، لازم است تا خطرهای احتمالی آلاینده ها از طریق مصرف ماهی به طور علمی و جامع مورد ارزیابی قرار گیرد طبق اعلام روابط عمومی وزارت علوم ، ملوندی یادآورشد : بخشی از نتایج حاصل از این پژوهش در مجله معتبر Marine Pollution Bulletin از انتشارات ELSEVIER با رتبه Q 1 چاپ شده است و دو مقاله علمی پژوهشی و دو مقاله ISI نیز در مجلات معتبر بین المللی تحت داوری است انتهای پیام
1
گزیده اخبار و رویدادها - اخبار وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري
1398/11/06 - 1398/11/07
اخبار وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری
وزارت علوم
اقتصادگردان
1398/11/06
13:01
> پژوهشگران دانشگاه اصفهان به همت دفتر ارتباط با صنعت و جامعه در راستای یک قرارداد پژوهشی مشترک بین دانشگاه اصفهان و شرکت برق منطقه ای استان هرمزگان ، موفق به ساخت سامانه تصفیه روغن تپ چنجر دائم در مدار شدند .
دگردان تپ چنجر یکی از اجزای کلیدی ترانسفورماتور است که وظیفه کنترل و تغییر ولتاژ را برعهده دارد یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر عملکرد این تجهیز ، کیفیت روغن آن است در هر بار تغییر ولتاژ جرقه ای در داخل تپ چنجر ایجادشده و منجر به تخریب روغن می شود پس از گذشت زمان کیفیت روغن کاهش یافته و می بایست ترانسفورماتور از مدار برای تصفیه روغن تپ چنجر خارج شود این باعث می شود تا طی مدت زمان تصفیه ، نتوان از ترانسفورماتور برای توزیع برق استفاده کرد همچنین در پژوهش حاضر سامانه ای برای تصفیه روغن ساخته شده است که می تواند وقتی ترانسفورماتور در مدار است ، روغن تپ چنجر را تصفیه فیزیکی شیمیایی کند در این سامانه روغن ابتدا از یک ستون لجن گیر عبور می کند و ذرات معلق و رنگی آن گرفته می شود پس از آن روغن از یک مبدل حرارتی عبور کرده و با دمای حدود oC 50 وارد یک فیلتر شده و ذرات گذرکرده از ستون گرفته می شوند سپس روغن تحت خلا بسیار پایین در یک برج پاشش می شود و گازها حل شده و رطوبت خود را از دست می دهد در نهایت این روغن پمپ شده از درون یک ستون احیاء شیمیایی روغن عبور می کند تا ترکیبات اسیدی آن گرفته شود پس از آن با عبور از یک فیلتر خروجی وارد تپ چنجر می شود آزمایش های میدانی این پژوهش در شرکت برق منطقه ای هرمزگان در پست دیزل با موفقیت صورت گرفت و نتایج آزمون های روغن تصفیه شده ، گویای کیفیت بسیار خوب روغن و فرایند تصفیه است
بر اساس اعلام وزارت علوم ، این سامانه توسط دکتر محسن غلامی رئیس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه اصفهان و مهدی کمالی عضو هیئت علمی پژوهشکده و به همت دفتر ارتباط با صنعت و جامعه دانشگاه اصفهان در راستای یک قرارداد پژوهشی مشترک بین دانشگاه اصفهان و شرکت برق منطقه ای استان هرمزگان انجام شد .
1
فهرست