دکتر غلامرضا غفاری ، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در تشریح فعالیت های این معاونت در دوران شیوع ویروس کرونا گفت : فعالیت های فرهنگی و اجتماعی مبتنی بر قواعد و آیین نامه هایی است که تا امروز این قواعد بر اساس فعالیت های حضوری در حوزه فرهنگی بوده و هم اکنون نیاز است تا درخصوص آیین نامه ها برای کار در حوزه مجازی بازنگری هایی صورت گیرد .
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم ، دکتر غفاری در این نشست خبری مجازی که امروز (دوشنبه) در سالن شهدای جهاد علمی این وزارتخانه برگزارشد ، با اشاره به اینکه در دورانی به سر می بریم که موضوع مورد بحث در آن از قطعیت پذیری برخوردار نیست ، گفت : فعالیت های فرهنگی و اجتماعی همیشه مبتنی بر فعالیت و حضور جمعی بوده ولی در شرایط کنونی که امکان تحقق حضور جمعی میسر نیست شرایط ما را وادار می کند تا در تمامی حوزه ها اعم از آموزشی ، دانشجویی ، پژوهشی و فرهنگی چرخشی به سمت استفاده از فضای مجازی داشته باشیم .
وی از برگزاری پویش هایی در حوزه مجازی خبر داد و تصریح کرد : از اولین اقداماتی که حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در فضای مجازی در دوره شیوع ویروس کرونا انجام داد برگزاری چندین پویش بود که اولین پویش با نام "همه مردم همه دانشگاهیان "بود که با طرح این مسئله که مردم در منزل بمانند و کلیه اصول و قواعد بهداشتی را رعایت کنند و با هدف اطلاع رسانی در مورد ویروس و راه های پیشگیری و ترویج آن در جامعه برگزار شد؛ به طوری که طی این پویش هر فرد بتواند 10 نفر را مورد اطلاع رسانی قرار دهد .
دکتر غفاری در ادامه خاطرنشان کرد : پویش دوم "زندگی دست یارگیر توست " نام داشت که در این پویش از قابلیت های دانشجویان استفاده شد تا به شکل داوطلبانه در سامانه ای که طرح ریزی شده بود شرکت کنند و توانایی های خود را در آنجا مطرح کنند که در این پویش 8هزار دانشجو شرکت کردند و دانشجویان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی اقبال بهتری داشتند؛ 60 درصد مشارکت با این وزارتخانه بود و بقیه با وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و دانشگاه های تحت پوشش آن بود . وی افزود : همچنین یک پیمایش الکترونیک هم با حضور دانشجویان دانشگاه ها برگزار شد که 7هزار دانشجو در این پیمایش شرکت کردند و به طرح مشکلات و چالش های خود در دوران کرونا پرداختند
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به سایر فعالیت ها اشاره کرد و افزود : بخش دیگری از فعالیت ها مربوط به تشکل ها وکانون ها بود که در این زمینه تشکل هایی مانند بسیج دانشجویی فعالیت های بسیار خوبی انجام دادند و یک فعالیت دیگر دعوت از دانشجویان برای نوشتن خاطرات خود از دوران کرونا بود که محوریت این کار را دانشگاه علامه طباطبایی برعهده داشت .
دکتر غفاری با اشاره به اینکه در چرخش به سمت فضای مجازی آمادگی هایی لازم است ، گفت : خوشبختانه نسل جوان امروز کاملاً با دنیای مجازی و دیجیتال آشنایی دارد ، البته در این میان زیرساخت هایی نیز از جهت تهیه ابزار و اینترنت لازم است که در حال آمادگی برای بهبود این زیرساخت ها هستیم و نکته دیگر اینکه هر فعالیت فرهنگی و اجتماعی مبتنی بر قواعد و آیین نامه هایی است که تا امروز این قواعد بر اساس فعالیت های حضوری در حوزه فرهنگی بوده و هم اکنون نیاز است تا درخصوص آیین نامه ها برای کار در حوزه مجازی بازنگری هایی صورت گیرد . وی گفت : درخصوص جشنواره حرکت ، انتخاب مدیران نشری